Söndag, 18 februari 2018

Skeleton Coast

E-postadress Skriv ut PDF

"The land God made in Anger"Skeleton CoastSkeleton Coast, en av de mest ogästvänliga, outforskade och samtidigt vackraste platser som finns

När: Maj-Juni 2011
Var: Skelettkusten, Namibia
Vilka: En grupp av elva stycken nogrant utvalda deltagare från olika länder
Min uppgift: Guide

Bakgrund, mål & syfte

Namibias kustlinje är en av de mest ogästvänliga, outforskade och samtidigt vackra platser som finns. Området fångade intresset hos två upptäcktsresande, Jason De Carteret och Andrew Miles, efter att de under flera år arbetat i Namibia. 2009 genomförde de en lyckad första färd och nu har de plannerat ännu en banbrytande expedition för att samtidigt göra en dokumentär för National Geographic.

Det finns två huvudsyften med expeditionen. Det ena är att göra en resa som aldrig tidigare har kunnat genomföras utan support utifrån. Det betyder att vi kommer att bära med oss all utrustning och mat som vi kommer att behöva under färden. En uppgift som gör att vi tvingas bära ca 35 kg per person.

Andra delen av huvudsyftet är vad som egentligen gör färden möjlig att genomföra. Vi ska visa att det med modern teknik är möjligt att med överleva i sådana här extrema miljöer genom att omvandla salt havsvatten till dricksvatten. Vi kommer att ha med oss speciella pumpanordningar som med handkraft och speciella filter gör detta möjligt. Förutom att det är en fantastisk lösning som kan förse oss med livsviktigt vatten, så är det en väldigt tidsödande process som tar ca fyra timmar att genomföra. Efter varje dags 8-10 timmars uttröttande ökenvandring kommer det att sätta extra press då vi måste se till att vi har tillräckligt med vatten för middag, frukost och morgondagens vandring.

Skelettkusten med sin extrema ökenmiljö har en rad egenskaper som kommer att ställa till svårigheter under färden. Området ligger väldigt ödsligt och är svåråtkomligt om någonting skulle hända. En öken innebär alltid svårigheter som uttorkning, hetta och sand. Samt att vi även kommer att stöta på vilda djur som ökenelefanter, lejon, sötvattenskrokodiler och sälar.

Genomförande

Vi kommer att flyga ner till Namibias huvudstad, Windhoek, för vidaretransport med jeep till starten av expeditionen inne i Skeleton Coast nationalpark. Därifrån kommer vi att börja vår expedition med att vandra norrut längs kusten mot gränsen till Angola. Vid gränsen kommer vi att följa Keune floden till vårt slutmål, Cerra Cafema Camp. Där väntar sedan vidaretransport tillbaka till Windhoek.


Du är här :  Startsidan Projekt

Samarbetspartners

Annons

Kontaktinformation

Johan Ivarsson
Duvhöksgränd 6
745 60 Enköping
Sweden
Mobil: +46 (0)70 39 04 259
johan(@)johanivarsson.com
www.johanivarsson.com