Söndag, 18 februari 2018

Mer om mig

E-postadress Skriv ut PDF

Fakta

Född: 1983Johan Ivarsson-50° under Expedition Sibirien
Bor: Enköping
Familj: Sambo med min underbara flickvän, Marieke Aalders, från Nederländerna. Mor, far & syster i Malung.
Jobb: Arbetar med distribution av friluftsprodukter för Wenaas Sport og Fritid Sverige
Aktuellt: Förbereder för Skeleton Coast Expedition 2011
Intressen: Det mesta som har att göra med friluftsliv, jakt, curling, teknik mm

Jag är uppväxt i Malung, som ligger mitt i västerdalarnas vildmark, och har ända sedan barnsben varit intresserad av det mesta som har med friluftsliv att göra. Redan som liten fick jag följa med ut på spännande jakter och turer i de då så stora malungsskogarna. Jag fick uppleva många fina naturupplevelser som gjorde att mitt intresse för vildmark och friluftsliv växte sig väldigt stark.

Min gymnasietid spenderade jag i Älvdalen på Naturbruksgymnasiet där jag gick den treåriga linjen Naturguide/Vildmarksturism. En tid som lärde mig allt från lättare saker som hur man sätter upp ett tält på korrekt sätt, vilken läger plats man ska välja och hur man blir bekväm med tillvaron ute på en tur, till betydligt mer tekniska saker som isklättring, forspaddling och överlevnad. Under sista året på gymnasiet fick jag ett stipendium till Mikael Strandbergs expeditionsutbildning uppe i Grövelsjön. Jag och Mikael fick väldigt bra kontakt och under kommande kurser var jag med som ledare och stöd både på kursen i Grövelsjön samt vinterkurser uppe i Sarek.

Expedition Sibirien

Under 2002 fick jag frågan av Mikael om jag hade intresse av att följa med på den expedition som han för närvarande planerade, Expedition Sibirien. En expedition på tioExpedition SibirienTio månader genom sibiriens mytomspunna vildmark månader som skulle gå genom en av Sibiriens mest mytomspunna vildmark. Från söder till norr längs floden Kolyma med kanot och skidor. Ett område som hittills mest varit känt som den plats där Josef Stalin hade sina mest ökända gulager (fångläger) och där temperaturen under vintertiden kan krypa ända ner till -70°.

Eftersom jag alltid har beundrat världsberömda och klassiska upptäcktsresande som Roald Amundsen, Robert Falcon Scott, Fridtjof Nansen och Sven Hedin så var svaret enkelt. Självklart ville jag följa med!

Expedition Sibirien blev en enorm upplevelse där jag och Mikael, under tio månaders tid, färdades längs floden. Vi träffade helt fantastiskt underbara människor samtidigt som vi dokumenterade folket, livet och naturen i både ord och bild. Efter expeditionen fick jag privilegiet att, som den yngsta personen någonsin, bli invald i Travellers Club Stockholm samtidigt som jag och Mikael fick motta Travellers Clubs hedersfyllda silvermedalj som ett resultat av den lyckosamma expeditionen.

Läs mer om Expedition Sibirien

Nuvarande

För närvarande jobbar jag full tid med distribution av friluftsutrustning för Wenaas Sport og Fritid AS samtidigt som jag för fullt håller på att förbereda för ett nytt projeExpedition SibirienAtt sova i tält när temperaturen kryper ner under -40° är allt annat än bekvämtkt under 2011, Skeleton Coast Expedition. Skelettkusten ligger längs Namibias och Angolas kust och är en av världens mest ogästvänliga kusträckor. Under maj och juni kommer jag att vara en av ledarna för en grupp på 10-12 personer som ska ta oss fram längs en del av denna kuststräcka, helt utan support utifrån. En vandring som aldrig tidigare har genomförts. Huvudsyftet med expeditionen är att påvisa att det är möjligt att färdas längre sträckor i en sådan extrem miljö och överleva genom att med bara handkraft pumpa saltvatten till rent dricksvatten.

Läs mer om Skeleton Coast Expedition

Du är här :  Startsidan Mer om mig

Samarbetspartners

Annons

Kontaktinformation

Johan Ivarsson
Duvhöksgränd 6
745 60 Enköping
Sweden
Mobil: +46 (0)70 39 04 259
johan(@)johanivarsson.com
www.johanivarsson.com